Şefii “Pentru Orhei” se schimbă ca mănuşile

Asociaţia Obştească “Pentru Orhei”, care este utilizată de Ilan Şor şi echipa acestuia pentru finanţarea şi organizarea diverselor acţiuni publice – sociale, culturale, etc., are un nou şef. Ca şi conducătorii precedenţi, actualul preşedinte este o persoană foarte apropiată lui Şor. Este vorba despre Pavel Verejanu, până acum cunoscut ca lider al fracţiunii majoritare din Consiliul Municipal Orhei şi unul din fruntaşii Partidului „Șor”. Verejanu este deja al patrulea şef al “Pentru Orhei”, în decurs de puțin peste 2 ani de la înfiinţarea acestei organizații, relatează www.radioorhei.info.

Potrivit ultimelor modificări înregistrate la Ministerul Justiției, Pavel Verejanu a devenit președinte al asociaţiei la sfârşitul lunii decembrie trecut. El l-a înlocuit pe Viorel Melnic, fostul șef al Serviciului Vamal și fostul acționar al “Unibank” – una din cele trei bănci devalizate în contextul miliardului furat. Viorel Melnic a fost asociat cu Ilan Şor în afacerea cu magazinele duty-free din Kârgâzstan, care ulterior a fost cedată unei firme din Federația Rusă, după cum a dezvăluit o investigaţie RISE Moldova.

Înainte de Melnic, „Pentru Orhei” a fost condusă de Ilona Şor, mama vitregă a lui Ilan Şor. Şi mai înainte, în fruntea asociaţiei s-a aflat Maria Albot, soțul căreia,  Sergiu Albot, a fost președinte al “Băncii Sociale”. După ce Ilan Şor a ajuns primar la Orhei, Sergiu Albot a condus o perioadă de timp ÎM ”Orhei-Transport”. În afară de președintă la “Pentru Orhei”, Maria Albot a fost şi vicepreşedintă a Fundaţiei de caritate “Miron Șor”, dar şi angajată a companiei ”Dufremol”, care face parte din grupul companiilor gestionate de familia Şor. Atât firma “Dufremol”, cât şi angajaţii acesteia s-au remarcat prin donaţiile de câteva milioane de lei, virate pe contul MSPR „Ravnopravie” în 2015, când Ilan Şor candida din partea acestei formaţiuni la funcţia de primar de  Orhei.

Sursa foto: Publika.md

Distribuie

Lasă un răspuns