Șefii de la SIS și CNA, decorați de Dodon cu gradul de general

Conducerea Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciului de Informații și Securitate (SIS), decorați de Igor Dodon cu gradul de general-maior. Documentul privind conferirea gradelor militare a fost publicată de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi și confirmată pentru Deschide.MD de către purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Carmena Lupei.

Este vorba șeful CNA, Ruslan Flocea, directorul SIS, Alexandru Esaulenco și vicedirectorul SIS, Artur Gumeniuc.

Contactat de Deschide.MD, Artur Gumeniuc a declarat că nu a văzut niciun decret și nu cunoaște nimic. „La secretariat nu a venit nimic. Nu am văzut niciun decret”, a declarat Gumeniuc.

Amintim că zilele trecute Dodon i-a decorat pe șefii de la MAI, SPPS și PF tot cu gradul de general. Este vorba directorul Serviciului de Pază și Protecție de Stat, Iaroslav Martin (48 de ani), dar și adjunctul acestuia, fostul deputat socialist Petru Corduneanu (57 de ani), ambii colonei și cu școli „speciale” absolvite în Federația Rusă. De asemenea, Dodon ar fi acordat gradul de general actualului ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu (47 de ani), dar și șefului Poliției de Frontieră, Corneliu Groza (46 de ani). Decretele privind conferirea gradelor de general celor patru funcționari ar urma să fie publicată miercuri, pe 18 martie, în „Monitorul Oficial”. La fel, gradul de general de divizie a fost acordat ex-ministrului Apărării, fostului deputat PSRM și cumătrului lui Dodon, Victor Gaiciuc.

De precizat că Ruslan Flocea a deținut anterior funcția de secretar general al Președinției, iar Artur Gumeniuc a fost consilierul lui Igor Dodon pentru probeleme de securitate și secretarul CSS.

Sursa: deschide.md

Distribuie

Lasă un răspuns