Şefa unei firme de taxi din Orhei: “Suntem alungaţi de taxiurile ilicite. Cine ne apără?”

La Gara auto şi pe una din străzile principale ale Orheiului sunt multe automobile care prestează ilicit servicii de taxi.

Numărul acestor mașini  creşte de la o lună la alta, susţine şefa unei firme de taxi din Orhei, Ala Brașoveanu, care denunţă şi faptul că taximetriştii săi sunt ameninţaţi şi alungaţi de către concurenţii care lucrează fără autorizaţii, relatează radioorhei.info.

În aceste condiţii, cei care au toate actele în regulă, ajung la concluzia că e mai convenabil de lucrat fără plăcuţe galbene şi fără a plăti în bugetul municipal câte 50 de lei pentru fiecare maşină, a declarat Brașoveanu la recenta întâlnire a reprezentanţilor Primăriei cu agenţii economici locali. Aceasta a spus că nimeni nu îi apără pe cei care lucrează onest şi numanui nu-i pasă de numărul în creştere a taxiurilor ilicite. Chiar şi angajaţii Primăriei care sunt împuterniciţi să constate astfel de contravenţii trec pe lângă taxiurile ilicite, fără a le vedea, afirmă Brașoveanu.

Viceprimara Marina Cravcenco, susţine că situaţia dificilă a firmei de taxi condusă de Ala Brașoveanu îi este cunoscută, dar că Primăria, contrar eforturilor depuse, nu are posibilitatea de a soluţiona problema, pentru că nu poate demonstra că servciile de taxi sunt prestate ilicit.

Sursa: radioorhei.info

Distribuie

Lasă un răspuns