Ședința în dosarul Șor, din nou amânată

Şedinţa de judecată în dosarul fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, primar de Orhei, fixată pentru ziua de 21 ianuarie, iarăşi a fost amânată, deja pentru 20 februarie.

Ofițera de presă a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a declarat pentru IPN că ședința a fost amânată pe motiv că expertiza financiar-contabilă dispusă anterior de către instanța de judecată nu este finalizată. Instanța susține că va solicita urgentarea efectuării acesteia.

În fața Curții de Apel Cahul s-au adunat susținătorii lui Ilan Șor care au scandat: „Ilan, noi suntem cu tine!”.  Ilan Șor a făcut baie de mulțime și a declarat că a venit în instanță să își demonstreze nevinovăția.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanță, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Chișinău abia după șase luni, dar apoi a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

Ilan Șor este cap de listă a Partidului Șor în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. De asemenea, acesta candidează în circumscripția uninominală nr. 18 Orhei.

 

Distribuie

Lasă un răspuns