Şedinţa de judecată împotriva jurnaliştilor a fost amânată

Pe motiv de boală, reclamantul Cazimir Trocin, şeful Inspectoratului de Poliţie Şoldăneşti nu a fost prezent la prima şedinţă de judecată cu jurnalistul Victor Sofroni, fixată pentru 12 decembrie 2016.

 

Şeful Poliţiei din Şoldăneşti l-a acţionat în judecată pe jurnalistul Victor Sofroni pe motiv că acesta ar fi tirajat în presă „informaţii defăimătoare şi judecăţi de valoare fără substrat factologic suficient de tipul: „în loc să întreprindă măsuri pentru a face ordine în colectiv şi să-i pună la respect pe cei care prejudiciază imaginea poliţiei, conducerea IP Şoldăneşti a întreprins acţiuni de intimidare a jurnaliştilor pentru a-i obliga să nu scoată gunoiul din raion. Pentru faptul că în urma acestor emisiuni a fost admonestat de conducerea MAI, şeful poliţiei din Şoldăneşti, Cazimir Trocin, a mobilizat efectivul să distrugă clanul lui Sofroni, vorba dânsului, susţine jurnalistul. După asta, poliţia îl reţine pe ex-inginerul Regiei pe motiv că dânsul intenţiona să părăsească ţara pentru a se eschiva de răspundere. În schimb, marţi poliţia din Şoldăneşti a demarat percheziţii la Regia Apă-Şoldăneşti”.

Pentru aceste afirmaţii, reclamantul solicită încasarea de la pârât a unui prejuridiu moral în sumă de 50 mii lei şi dezminţirea informaţiei defăimătoare în presă.

Litigiul se judecă la Judecătoria Şoldăneşti.

Reporter „C”

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns