Sectorul nr.1 de poliţie Şoldăneşti a fost renovat

La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc ceremonia de deschidere după renovare a Sectorului nr. 1 de poliţie Şoldăneşti. Potrivit soldanesti.md, alături de colaboratorii sectorului la ceremonie au participat şeful Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Balan, secretarul general de stat de la MAI, Ianuş Erhan, şeful interimar al Inspectoratului de poliţie Şoldăneşti, Veaceslav Dascal, preşedintele raionului Şoldăneşti, Nicolae Dorogan.

În alocuţiunea sa dl Balan a menţionat: „Deschiderea acestui sector face parte dintr-un proiect de renovare a câtorva zeci de sectoare de poliţie. Asta dovedeşte că atât Ministerul de Interne, cât şi Inspectoratul General de Poliţie trec printr-un amplu proces de reformare. Deschiderea sectorului de la Șoldănești înseamnă prestarea unor servicii poliţieneşti de calitate cetăţenilor, dar, totodată, și condiţii mai bune pentru angajaţii poliţiei…“

Mă bucur că orașul Şoldăneşti a fost printre primele care a reuşit să realizeze renovarea sectorului… Datorită faptului că tehnica din dotare se schimbă treptat, condiţiile de activitate vor fi mult mai bune, dar este important ca aceste schimbări să le resimtă cetăţenii, care sunt cei ce beneficiază de serviciile şi sprijinul poliţiei”, a spus la rândul său, secretarul general de stat, Ianuş Erhan.

Preşedintele raionului Şoldăneşti, Nicolae Dorogan, a ţinut să menţioneze: „În raionul Şoldăneşti sunt 2 sectoare de poliţie: unul în comuna Cotiujenii Mari şi altul în orașul Şoldăneşti. Ele au o importanţă majoră pentru cetăţeni. Sperăm că, odată cu sporirea remunerării şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă a colaboratorilor de poliţie, problema lipsei de cadre va fi în timpul apropiat soluţionată.

Renovarea Sectorului nr. 1 a fost posibilă graţie suportului bugetar pentru reformarea poliţiei, finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Strategiei de dezvoltare a poliţiei şi implementării concepţiei activităţii poliţiei comunitare.

Distribuie

Lasă un răspuns