Secțiile de votare sunt pregătite

În raionul Rezina au fost constituite 42 secții de votare, inclusiv secția nr. 42 destinată alegătorilor din raioanele Camenca și Râbnița, care se află în incinta Palatului de Cultură Rezina, ne-a informat Ruslan Socol, președintele Consiliului electoral al circumscripției electorale Rezina nr. 26. Toate localurile secțiilor de votare se află într-o stare tehnică ce permite desfășurarea procesului electoral, accesoriile necesare la fel se află în starea corespunzătoare, a menţionat R. Socol.

Consiliul a comandat la Comisia Electorală Centrală 42 387 de buletine de vot. Potrivit datelor CEC, spicuite din Registrul de Stat al Alegătorilor, în raionul Rezina la data de 22 august 2016 locuiau 38 960 de persoane cu drept de vot. Suplimentar circumscripţia a mai primit 3000 de buletine pentru secția nr. 42 și alte 300 de buletine pentru cetățenii cu drept de vot, aflați la moment în Penitenciarul nr. 17 din Stohnaia şi care vor vota în incinta închisorii. Reținuții vor fi deserviți de către secția de votare  nr. 8 (Stohnaia), a precizat preşedintele Consiliului electoral.

Potrivit sursei citate, în după amiaza zilei de 30 octombrie c. cel puțin 3 membri ai Biroului de votare respectiv se vor deplasa cu urna mobilă la penitenciar, unde se va desfășura votarea propriu-zisă. Aceștia ar putea fi însoțiți de către observatori naționali și internaționali, cât și de  reprezentanți ai mass-media acreditați.

  Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns