Şcoli din raionul Orhei vor beneficia de granturi pentru educaţie

Şcolile din Orhei, Ciocîlteni şi Voroteţ.vor primi mini-granturi pentru promovarea educației pentru sănătate în comunitate. Donaţia se înscrie în cadrul Programului Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) de promovare a educației pentru sănătate a tinerilor, realizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării, AO Parteneriate pentru Fiecare Copil și Centrul Educațional PRO DIDACTICA. În afară de raionul Orhei proiectul este realizat în raioanele Cahul,, Rezina, Făleşti şi Ungheni, relatează radioorhei.info.

Activitățile vor avea loc în lunile august-septembrie curent și presupun mobilizare comunitară pentru promovarea educației pentru sănătate a tinerilor. Acestea vin să susțină Campania ”Educația pentru sănătate – dreptul meu, alegerea mea”, lansată anul trecut și continuată în 2019.

Prima acțiune, un club tematic de dezbateri, va avea loc la Frăsinești, Ungheni. Activităţi similare: expoziții de desene, concursuri, teatru social, flash-mob-uri, zugrăvirea spațiilor publice etc. urmează să fie organizate și în celelalte 14 localități.

“Educația pentru sănătate” este o disciplină opțională și se predă elevilor din clasele I-XII în baza solicitării. În anul de studii 2018 – 2019 peste 19 000 de adolescenți au solicitat să învețe acest obiect, ceea ce constituie 10% din numărul total de copii care au nevoie de astfel de informații.

Începând cu anul 2018,  37 de localități din raioanele Cahul, Orhei, Rezina, Făleşti şi Ungheni participă la campania amintită, cuprinzând peste 5600 de persoane – părinți, profesori, tineri, reprezentanți ai autorităților locale, alți membri ai comunității.

Distribuie

Lasă un răspuns