Satul Pohorniceni, din raionul Orhei, a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile

Satul Pohorniceni, din raionul Orhei, a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, după ce în localitate a fost confirmat un caz de coronavirus. Anterior, și în satele Bălceana, Sofia și Talmaza, precum și în orașul Sîngerei a fost aplicată aceeași măsură, pentru a preveni răspândirea Covid-19.

Decizia privind plasarea în carantină a localității a fost luată de Comisia pentru situații excepționale a raionului Orhei, la 22 martie. Măsura este valabilă pentru următoarele două săptămâni.

Satul Pohrniceni din Orhei, în carantină / Sursa:facebook.com/pg/Primăria-Pohorniceni

 

„Stimați locuitori ai satului Pohorniceni, vă comunicăm confirmarea unui caz de infecție cu COVID-19 pe teritoriul localității. Înțelegem starea de panică ce a cuprins comunitatea noastră, dar vă îndemnăm la calmitate: nu răspândiți zvonuri şi/sau informații false pe marginea acestui caz… Facem un apel către conştiința dvs referitor la respectarea cu strictețe a regulilor de carantină impuse pentru protecția sănătății şi vieții”, menționează autoritatea locală, în adresarea către locuitori.

Astăzi, APL a solicitat locuitorilor care au posibilitatea să ajute la dezinfectarea mașinilor la ieșirea din și intrarea în sat.

Sursa: unimedia.info

 

Distribuie

Lasă un răspuns