Sătenii adună fonduri pentru reparaţia cantinei sociale

În imagine: Programul a inclus un concert, concursuri, un  iarmaroc de caritate, distracţii pentru copii, hora satului.

 

Şezătoarea “Duminica familiei”, organizată la Răspopeni, Şoldăneşti, de către AO “Prudens”, administraţia publică locală şi “HelpAge International”, a avut drept scop principal colectarea de fonduri pentru renovarea şi amenajarea cantinei sociale.

Potrivit surselor noastre din Răspopeni, în sezonul rece, câteva bucătărese voluntare, în cantina fostei şcoli, au gătit mâncare pentru 30 de bătrâni sărmani. Clădirea însă nu era conectată la apeduct şi sistemul de canalizare, utilajul era uzat.

După ce primăria a decis să deschidă în clădirea fostei şcoli o grădiniţă de copii, pentru cantina socială a fost găsit un alt local, dar care necesită reparaţii serioase, estimate la circa 50 mii de lei. Deoarece administraţia satului nu dispune de mijloacele financiare necesare, s-a decis ca resursele respective să fie colectate în cadrul unui târg de caritate.

După cum a menţionat edilul satului Nicolae Gonţa pe reţelele de socializare, sătenii au participat activ la şezătoare. Mai multe gospodine din localitate, dar şi din Rezina, au vândut bucate tradiţionale gătite acasă, banii fiind depuşi în contul reparaţiei cantinei. Colectarea banilor continuă. Organizatorii sunt convinşi că în campanie se vor include şi agenţii economici din localitate, consătenii din diasporă şi alte persoane cu inimă mare.

 

Elena Şova

 

Distribuie

Lasă un răspuns