Sărătenii Vechi la 465 de ani

Pe 13 octombrie c. satul Sărătenii Vechi a marcat 465 de ani de la prima sa atestare documentară în anul 1554, unde este menţionat ca „Sărătenii de pe Răut”.

Cu dragoste pentru fiecare dintre noi și pentru comuna Sărătenii Vechi, primarul comunei, Iurie Tulgara, cu această ocazie, a descris istoria satului natal.

La sărbătoare am avut parte de multă muzică, dansuri și voie bună, pe care ni le-au oferit ansamblul Lozioara, colectivul Gimnaziului Vasile Anestiade și ansamblul de copii, colectivul grădiniței de copii Andrieș, colaboratorii muzeului comunal De la tradiție la contemporaneitate, bibliotecii publice, meșteri populari, dar şi reprezentanţii Centrului de Creație pentru Copii și Tineret din Telenești, ansamblul de dansuri populare din satul Verejeni.

Din partea sărătenenilor de pretutindeni cu un mesaj de salut a venit familia Zabolotnâi – Cernica, mesaje de felicitare au adresat consătenilor pictorul Valentin Cernica, parohul Bisericii Minunea Arhanghelului Mihail Marian Boldescu.

Producătorii locali şi-au etalat produsele pe tarabe şi standuri, concurând între ei, au fost reproduse datini şi obiceiuri străvechi, omagiaţi oamenii care fac cinste satului.  Au fost organizate şi o serie de concursuri, la care sărătenenii au participat cu plăcere şi entuziasm, alegându-se cu diplome și premii bănești.

Natalia Bârlădeanu

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns