Şapte grădinițe din regiunea Orhei vor fi modernizate din banii Guvernului României

Cabinetul de Miniștri al R. Moldova a aprobat lista a 83 de grădinițe de copii care vor beneficia de suport financiar din partea Guvernului României pentru renovarea infrastructurii și asigurarea condițiilor optime de funcționare. În acest sens Guvernul de la București va oferi trei milioane de euro sau aproape 68 de milioane de lei.

Banii vor fi alocați în baza Ajutorului financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, document semnat la București în 27.04.2010, relatează serviciul de presă al Guvernului RM.

Potrivit sursei citate, în lista obiectivelor agreate pentru a beneficia de suportul financiar se regăsesc și trei grădinițe din raionul Rezina (Saharna Nouă, Ghiduleni și Mateuți), trei din raionul Orhei (Vatici, Morozeni, Breanova) și una din raionul Șoldănești (Găuzeni). Astfel, grădinița din satul Saharna Nouă va beneficia de 800.000 de lei pentru asigurarea unor condiții optime de funcționare. Iar grădinițele de copii din satele Ghiduleni și Mateuți vor primi respectiv 850.000 și 2.500.000 de lei pentru deschiderea a câte 2 grupe noi.  

În perioada 2014-2016 din cei 23 de milioane de euro acordați de Guvernul României Republicii Moldova au fost reparate, renovate şi dotate 832 de grădinițe.

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns