„Sănătatea Femeii în era digitală” își extinde aria

În septembrie 2016, în concursul de granturi pentru rețelele de biblioteci din R. Moldova BPR „Mihai Eminescu” din Rezina a câștigat proiectul „Sănătatea Femeii în era digitală”. Conform Galinei Davâdic, directoarea bibliotecii respective, din bugetul proiectului de 90 mii lei trebuiau să fie dotate cu noi echipamente bibliotecile din satele Echimăuți, Cuizăuca, Țahnăuți, Sârcova, Meșeni, Mincenii-de-Jos, Pereni și Trifești.

Zilele acestea dna Davâdic ne-a comunicat o veste îmbucurătoare, parvenită din partea Programului Național “Novateca The Global Libraries”, în care se spune „Comisia de Selecție a aprobat final replicarea serviciului ”Sănătatea Femeii în era digitală”.

Astfel, de acest proiect, de rând cu cele 8 biblioteci selectate anterior, vor beneficia suplimentar de echipament și bibliotecile din satele Cinișeuți (adulți), Țareuca, Lalova, Horodiște, Slobozia-Horodiște, Saharna, Gordinești și filiala orășenească pentru adulți a BPR „Mihai Eminescu”. Este o veste foarte plăcută, cu atât mai mult că vine după ziua de 31 martie c., când, în incinta sediului “Novateca”, s-a desfășurat Ceremonia de Celebrare a Succeselor bibliotecilor participante la Programul de Granturi pentru Rețele de biblioteci.

În cadrul ceremoniei, asistenţa a diseminat activ succesele şi bunele practici de modernizare a bibliotecilor prin dezvoltarea și implementarea acestui serviciu atractiv pentru membrii comunităților, ce se bazează și se deosebeşte prin parteneriatele durabile, care s-au format pe parcursul implementării Proiectului cu medicii de la Centrul de Sănătate Rezina: Silvia Popov, directoare și Ludmila Calin, vicedirectoare; Aliona Vozian, medică-ginecologă și directoarea Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor; Maia Leahu, medică-oftalmologă, directoarea Centrului “Optim Vizus”; Nina Postu, directoarea Spitalului Raional; voluntarii „Cuibului Democrației” și mulți alți parteneri, cărora, folosindu-mă de ocazie, le mulțumesc mult, a mai relatat dna Davâdic.

În imagine: Galina Davâdic împărtăşeşte din experienţa BPR “Mihai Eminescu” în cadrul Ceremoniei de Celebrare a Succeselor bibliotecilor participante la Programul de Granturi pentru Rețele de biblioteci. Foto G.Davâdic.

 

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns