Sâmbătă lucrătoare pentru bugetari

Foto simbol.

Ziua de sâmbătă, 11 ianuarie, este lucrătoare pentru bugetari. Aceștia recuperează programul din 6 ianuarie, când Guvernul le-a dat liber pentru a se bucura de o mini vacanță de cinci zile la Crăciunul pe stil vechi, transmite IPN.

Salariații care în ziua considerată zi de odihnă nu se aflau în raporturi de muncă sau erau în concediu în ziua respectivă nu au obligația de a se prezenta la serviciu în sâmbetele considerate zile lucrătoare.

Elevii nu vor avea ore sâmbătă, întrucât în ziua de 6 ianuarie, aceștia erau în vacanța de iarnă.

Pentru anul acesta, Guvernul a mai dispus ca ziua de 28 august 2020 (vineri) să fie declarată zi de odihnă pentru bugetari, urmând să fie recuperată anticipat, pe 22 august (sâmbătă).

În Republica Moldova, zile de sărbătoare nelucrătoare, fără recuperare, sunt: 1 ianuarie (Revelion), 7 și 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internațională a femeii), luni după Paști, 1 mai (Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii), luni după Paștile Blajinilor, 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internațională a copilului), 27 august (Ziua Independenței), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră”) și 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).

 

Distribuie

Lasă un răspuns