Salariul mediu pe economie prognozat pentru 2019

În anul 2019, salariul mediu pe economie va constitui 6 975 lei, cu o creștere nominală de 9% față de anul 2018 și o creștere reală de 3,9%, conform ultimei prognoze, realizate în septembrie 2018.

Într-un răspuns pentru IPN, Ministerul Economiei și Infrastructurii menționează că această prognoză a fost elaborată înainte de a fi implementată reforma fiscală și înainte de a fi intrat în vigoare noul sistem de salarizare în sectorul bugetar. În prezent, Ministerul Economiei este în proces de revizuire a prognozei indicatorilor macroeconomici, inclusiv a salariului mediu pe economie.

Cât ține de mărimea salariului minim pe economie pentru anul 2019, Ministerul Economiei și Infrastructurii precizează că acest subiect intră în competența Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit MSMPS, salariul minim pe țară, stabilit încă în octombrie 2014, este de o mie de lei. Totodată, cuantumul minim garantat în sectorul real din mai 2018, care este revizuit în fiecare an, constituie 2610 lei.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns