Să le fie tot timpul furtunul uscat!

La Cuizăuca a fost inaugurat oficial Punctul de Pompieri și Salvatori, care va deservi comuna Ghiduleni, satele Bușăuca, Otac, Cuizăuca și Cogâlniceni. Acest lucru a devenit posibil datorită susținerii și contribuției Consiliului raional Rezina, a primarilor localităţilor vizate, dar și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Potrivit paginii web a Consiliului Raional Rezina, la ceremonie au participat preşedinta raionului, Eleonora Graur, șeful-adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonelul Sergiu Golovaci. Colonelul a venit la eveniment cu un cadou – o autospecială şi a accentuat în alocuţiunea sa, „că ziua de astăzi este una semnificativă pentru toți cetățenii, iar inaugurarea postului din localitatea dată va permite ca pompierii să intervină prompt în timpul situațiilor de risc pentru a proteja bunurile și viețile omenești.”

Vadim Ciobanu, primarul satului Bușăuca, prezent la eveniment, s-a arătat mulțumit de faptul că s-a reușit înfiinţarea acestui punct or, localităţile vizate sunt situate la periferia raionului. „Pentru a ajunge de la Rezina, pompierilor le trebuiau la vreo 30 de minute, pe când pompierii locali vor putea interveni în 10–12 minute. Personalului Punctului de Salvatori și Pompieri le doresc ca furtunul să le fie veșnic uscat, iar acțiuni de salvare să întreprindă doar la orele de antrenament”, a mai spus dl Vadim Ciobanu.

Ion Perciun

Distribuie

Lasă un răspuns