S-a întors de peste hotare ca să-şi găsească părinţii morţi în casă

C.C., originar din Țareuca, raionul Rezina, la 12 octombrie c. a vorbit la telefon cu părinții săi, anunțându-i că în curând ar putea veni acasă din străinătate, unde se afla de mai mult timp. Nu a vrut să le spună data concretă, voind să le facă o surpriză.

Asta susţine Veaceslav Dascăl, șeful Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Rezina, care a mai relatat că, ajungând vineri, 14 octombrie c., acasă şi intrând în bucătăria de vară unde locuiau părinţii, C.C. a găsit interiorul totalmente mistuit de foc, iar ambii părinți – fără viață. Fiul îndurerat a informat Secția Situații Excepționale Rezina. Cei doi carbonizați de flăcări, soțul de 65 de ani și soția de 62 de ani, după cum susține dl Dascăl, sunt caracterizaţi de săteni ca buni și ordonați gospodari. Organele specializate stabilesc cauzele incendiului. La moment sunt mai multe versiuni, dintre care cea mai probabilă ar fi un scurt circuit al sistemului de electricitate. Clădirea pe dinafară nu a ars din simplul motiv, susțin specialiștii, că în zilele de 12 și 13 octombrie a plouat încontinuu. Focul a ars în interior până s-a stins de la sine. Pentru a stabili cauzele celor întâmplate a fost deschisă o anchetă.

Cu o zi înainte, pe 13 octombrie, dimineaţa, la intrarea dinspre vest în oraşul Rezina a fost depistat corpul neînsufleţit al unui alt locuitor al satului Țareuca, în vârstă de 33 de ani. Cercetările prealabile au stabilit că victima ar fi fost tamponată de o unitate de transport auto. În rezultatul investigațiilor polițiștii au reţinut şoferul bănuit, care a părăsit locul accidentului. Pe caz este deschis un dosar penal, a precizat dl Dascăl, atenționând totodată cetățenii participanţi la trafic să fie cât mai prudenți posibil.     

Foto simbol: moldova.org

 Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns