S-a constituit Consiliul Raional Telenești în noua componență

Luni dimineață a avut loc ședința de constituire a Consiliului Raional Telenești, ales în cadrul scrutinului local din 20 octombrie c. Au fost prezenţi toți cei 33 de consilieri raionali.

Aleșii și-au primit mandatele, au fost formate fracțiunile. Cea a Blocului ACUM întrunește 12 membri, ale PLDM și PDM – câte șase membri, a PSRM – 4, a PȘ – 3 membri. În cadrul Consiliului va mai activa candidatul independent Alexei Mereuță și Valentina Perebicovschi, aleasă din partea PCRM.

Vineri Consiliul urmează să se întrunească pentru a forma organele de conducere ale raionului şi structurilor sale. Actuala componență a CR Telenești diferă întrucâtva de cea din legislatura trecută. Astfel, între cei 12 consilieri ai Blocului ACUM se regăsesc Tudor Șuiu și Nicu Tulbure, care în mandatul trecut au reprezentat PL, ceilalți sunt oameni noi în APL.

Componența fracțiunii PLDM faţă de cea din 2015 s-a micșorat de la 9 la 6 consilieri şi din vechea echipă au rămas doar Octavian Anton, Vadim Lelic și Constantin Ciobanu. Ultimii doi însă au fost aleși primari de Telenești și respectiv Chiștelnița şi vor fi nevoiți să cedeze mandatele de consilier altor persoane din lista membrilor supleanți.

Garnitura PDM de asemenea s-a redus de la 9 la 6 membri. Nu mai sunt pe liste reprezentanții ”vechii gărzi”, în schimb se regăseşte Diana Manoli, presedinta încă în exercițiu a raionului, aleasă după scrutinul din 2015 pe lista PLDM. Președintă a fracțiunii PDM este Mariana Ombun, care din primul tur a câștigat al treilea mandat de primară de Nucăreni. Nou în fracțiune este Alexei Vrăjitoru, care până nu demult a fost inspector-șef al Poliţiei din Telenești. Întregesc lista primarul de Ratuș, Tudor Țurcanu, ex-primarul de Negureni, Grigore Munteanu, și Igor Legaci, pensionar MAI, directorul Şcolii de Sport din Teleneşti.

În legislatura actuală PSRM are 4 consilieri (în cea precedentă a avut 1), 3 mandate are PȘ. Alexei Mereuță, care în celelalte 4 legislaturi a reprezentat PDM, acum este consilier independent; iar PCRM are o singură reprezentantă – Valentina Perebicovschi.

Distribuie

Lasă un răspuns