Rugăciune

 

Ne apropiem vertiginos de ziua de 30 octombrie. Pe toate rețelele de socializare apar puzderie de informații, care vor să ajungă, inevitabil, la mintea și sufletul eventualului alegător. Lupul, dodonul sunt cei mai vocali, nu pierd timpul. Simt că li se duce pământul de sub picioare și nu-și precupețesc eforturile pentru a se menține la suprafață. Dar zilele le sunt numărate. Va veni și cea a judecății! Țineți minte!

Lupii și dodonii stau în aceeași propoziție cu răul. Ei sunt exponenții reali ai celor mai nefaste, malefice,  ruinătoare și distrugătoare perspective care stau să se abată asupra prea mult pătimitului popor.  Și așa cum după ploaie apare soarele, va sosi ea și ziua izbăvirii. Nu mai este mult de așteptat!

Astăzi, pe 14 octombrie, toți creștinii ortodocși și catolici sărbătoresc Marele Praznic al Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, care în calendarele bisericești este marcată cu roșu, adică zi de mare importanță duhovnicească. Și așa cum invocăm divinitatea atunci când ne este greu și ne aflăm la mare răspântie a sorții, tot astfel vă îndemn, dragii și iubiții mei compatrioți, să rostim într-un glas Condacul al 13-lea din Acatistul Maicii Domnului: „O, Preacurată Stăpână, Preacurată Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, la tine ridicăm ochii sufletului și ai trupului nostru; către tine întindem mâinile noastre cele slabe și din adâncul inimii strigăm ție: caută la credința și la umilința sufletelor noastre. Acoperă-ne cu atotputernicul tău Acoperământ și ne izbăvește de toate nevoile. Amin”. 

Viorica Morăraş, Iaşi

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns