România înregistrează al optulea deces în această dimineață. 576 de contaminaț

În România au fost confirmate, până acum, 576 de infecții cu coronavirus. 73 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. În total, în România au murit 8 persoane infectate cu coronavirus.

Primii trei morți fuseseră anunțați duminică, 22 martie 2020.

S-a dublat și numărul de cazuri noi: în 24 de ore, 143 de teste au devenit pozitive, în timp ce duminică fuseseră anunțate numai 66 de cazuri noi de îmbolnăvire.

În total, până la 23 martie 2020, România înregistra 7 morți și 576 de cazuri de coronavirus, după ce primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Al optulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost înregistrat marți dimineață.

Acestui bilanț i se mai adaugă încă șapte români care au murit în străinătate-unul în Franța și șase în Italia, transmite Digi24.

Câteva dintre cazurile noi pun însă niște semne de întrebare, de natură să stârnească îngrijorare. O femei de 72 de ani de la Suceava a murit la spital, spun specialiștii, fără context epidemiologic. Asta înseamnă că nimeni nu știe de la cine a luat boala.

La, un bărbat de 64 de ani internat în terapie intensivă, în stare gravă încă de la început, a murit, iar rezultatul pozitiv al testului pentru coronavirus a venit abia după ce a decedat. Cu alte cuvinte, în spital nu fusese tratat ca un bolnav de Covid-19.

În fine, un bărbat, la Spitalul din București, confirmat cu coronavirus, a murit, în același salon cu un bărbat care murise la începutul săptămânii trecute. De la el a luat boala. În salon se află și un al treilea, care are însă un test negativ.

Toate aceste cazuri arată că boala se răspândește de-acum comunitar în România.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns