Robotica şi rolul ei în dezvoltarea inventivităţii la copii

Biblioteca Națională pentru Copii Ion Creangă, cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a  reunit la finele lunii septembrie echipele de robotică din biblioteci la cea de-a 3-a ediție a Competiției Naționale Robo Liga Bibliotecilor – 2019. Peste 150 de copii și tineri pasionați de robotică și-au etalat abilitățile de programare și lucru în echipă.

Pasionați de robotică, de crearea a noi construcții și mecanisme cu inteligență artificială, de noi metode de programare și explorarea acestora, membrii cluburilor de robotică și-au demonstrat toate abilitățile și cunoștințele căpătate la instruirile din biblioteci.

Plini de entuziasm, adrenalină, ambiție și dorința de a fi printre cei mai buni, membrii echipei BPR Mihai Eminescu s-au întors acasă de la competiție câştigători ai Cupei Cel mai bun robot în imitarea unui personaj literar!

Mulțumesc echipei și antrenorilor – Ghenadie Goncear și Mariana Goncear, și în mod special – Gabrielei Lunga şi Nicoletei Morari pentru construirea și programarea robotului Motanul Încălțat, care a fost pe bună dreptate cel mai ingenios, creativ și spectaculos!

Din componența juriului au făcut parte nume notorii în ale roboticii: Ludmila Peca, Adrian Grădinaru, Grigore Tofan – toți lectori la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, Viorica Juc – profesoară de informatică la LT Ion Creangă, formatoare Tekwill, Claudia Partole, scriitoare, Denis Ganea – IREX/Moldova, Eugenia Bejan, director general-inerimar, BNC Ion Creangă.

Mulțumim mult tuturor celor implicați pentru susținere și oportunitatea de a promova robotica și a menține ,,suflul viu” al ei în biblioteci!

Dragi educatori, părinți şi copii! Vreţi să-l vedeți și să auziți cum vorbește Motanul Încălțat-Robot și cum luptă cu sabia lui cu Carabas-Barabas? Vă invităm la bibliotecă și o să fiți oaspeții Motanului Încălțat!

Pentru a răspunde cererii educaționale crescânde în domeniul științei și ingineriei, începând cu 2016, cu susținerea programului Novateca, 19 cluburi de robotică de la Biblioteca Națională pentru Copii, bibliotecile din Ialoveni, Fălești, Telenești, Rezina, Căușeni, Ungheni, Cahul, Drochia, Chișinău, Orhei, Glodeni, Voinova, Gălești, Drujba, Râșcova, Izbiște, Cricova, Molovata Nouă au fost echipate cu seturi de robotică și oferă acces public tinerilor pasionați de programare.

Clubul de Robotică de la BPR Mihai Eminescu este deschis pentru toți doritorii de a construi și a programa roboți…

Galina Davâdic, directoarea BPR Mihai Eminescu din or. Rezina

 

Distribuie

Lasă un răspuns