RISE Moldova câștigă procesul cu Exclusiv media în dosarul „Banii lui Dodon din Bahamas”

RISE Moldova câștigă procesul cu #Exclusiv Media, în prima instanță, după mai mult de trei ani de judecată.

Exclusiv Media SRL este compania omului de încredere a președintelui Dodon, Corneliu Furculiță, prin care au trecut banii socialiștilor din #Bahamas la sponsorii de partid.

Evenimentele pe scurt:
>> 28 septembrie 2016. RISE Moldova publică „Banii lui Dodon din Bahamas – https://bit.ly/39kHJpJ ”, anchetă care îl vizează pe candidatul la prezidențiale Igor Dodon.

>> 30 octombrie 2016. Primul tur al alegerilor prezidențiale. Igor Dodon, candidatul socialiștilor, și Maia Sandu, candidata PAS, obțin cele mai multe voturi și acced în turul II.

>> 4 noiembrie 2016. Cu câteva zile înaintea turului II, PSRM – condus de Igor Dodon – acționează RISE Moldova în judecată.

>> 4 noiembrie 2016. Exclusiv Media SRL, compania deputatului PSRM Corneliu Furculiță, dar și firma care a angajat-o pe soția lui Igor Dodon, acționează RISE Moldova în judecată.

În dosarul cu PSRM, RISE Moldova a mers la CtEDO pentru a apăra libertatea de exprimare în cazul investigației: Banii lui Dodon din Bahamas. După acest pas, agentul guvernamental a solicitat Curții de Apel Chișinău să revizuiască decizia prin care magistrații moldoveni au admis, parțial, cererea socialiștilor. În acest caz, mâine, la CAC va avea loc o nouă ședință de judecată.

 

Sursa: facebook.com

Distribuie

Lasă un răspuns