Ringul părinților inteligenți

Duminică, la Biblioteca Publică Raională V. Alecsandri din Telenești s-a desfășurat concursul raional Ringul părinților inteligenți, care a ajuns la a 9-a ediție. An de an, la acest eveniment participă familii din diverse localități ale raionului.

Această poză le va aminti participanţilor încă mulţi ani despre emoţiile trăite în competiţie. 

Directoarea adjunctă a bibliotecii, Aurelia Dobjanschi, care a fost moderatoarea acțiunii, a relatat pentru ”C” că genericul actualei ediții „O țară–i frumoasă, când familia e acasă” este inspirat din problemele societății moldovenești contemporane: ”În cadrul celor două probe de concurs, familiile Luchian din Negureni, Prodan din Ordășei, Casian din Ghermănești, Osipenco din Târșiței, Ciubotaru din Telenești și-au împărtășit povestea familiei lor într-o carte confecționată împreună și au demonstrat talentele familiei, care au fost apreciate cu diplome şi cadouri”.

Dna Dobjanschi a mai precizat că cei mai mici membri din familii au creat o atmosferă relaxantă și plină de zâmbete. În premieră a fost interpretat imnul concursului de către Andrei Chelea și Elena Drută.

Dna Claudia Jero, profesoară-pensionară, a menționat că pentru prima dată a venit la Ring, dar a rămas impresionată de sărbătoare: ”M-am convins că în familiile noastre rămân nedescoperite talente precum comorile. Biblioteca din Telenești, prin acest proiect, descoperă și promovează aceste comori extraordinare. Doresc colectivului de aici să continue această acțiune, care an de an adună mulţi admiratori”.

La moment Biblioteca Publică Raională din Telenești implementează mai mult de 10 diferite proiecte, cu priză la public, care vizează modul sănătos de viață, sportul, acțiuni interculturale cu biblioteci din Găgăuzia etc.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns