Rezina a  găzduit  Festivalul-concurs național „La izvoare”

În imagine: Evoluiază corul “Semănătorii” din Biești

 

Palatul raional de Cultură ,,Nicolae Lupov” din Rezina a găzduit  duminică Festivalul-concurs național al formațiilor corale de amatori ,,La izvoare”. Evenimentul a fost organizat de către Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial. Festivalul are drept scop dezvoltarea și promovarea artei corale de amatori, îmbogățirea repertoriului formațiilor cu piese corale naționale și universale, crearea unei platforme de comunicare și schimb de experiență între dirijori și membrii formațiilor de amatori din Republica Moldova.

După cum informează www.consiliu.rezina.md, la festival au participat formații corale din raioanele Briceni, Strășeni, Călărași, orașele Rezina, Dondușeni, Cupcini și Soroca.

Potrivit președintei juriului, Emilia Moraru, cu diplomă de merit s-au ales corurile “Izvorașul” din Rezina și “Orantis” din Soroca. Premiul special i-a revenit formaţiei “Doina Codrului” din satul Lozova, Strășeni. Cu Diplomă de gradul III au fost menţionate corurile “Semănătorii” din Biești, Orhei și ,,Teodor” din Șirăuți, Briceni. Pe locul II s-au clasat “Lăcrimioara” din Cupcini, “Doina Codrului” din Lozova și “Doinița” din Sireți, Strășeni; iar pe locul I – corul “Alexandru Malai” din Sadova, Călărași. De Premiul mare s-a învrednicit corala “Doina Nistrului” din Rezina.

Pe final, toate formațiile corale s-au reunit în fața Palatului de Cultură ,,Nicolae Lupov” și au interpretat lucrarea lui Teodor Zgureanu ,,Mândruțo cu ochi ca mura”, mai informează sursa citată.

 

                                                                 Ion Perciun

Distribuie

Lasă un răspuns