Reţineţi aceste nume: Maria Bodiu şi Olivia Furtună

Maria Bodiu, discipola Şcolii de Arte Plastice din Șoldănești (director Iurie Durnea), s-a întors de la concursul internațional Acuarelele Nistrului, care s-a desfăşurat la Odesa, Ucraina cu diplomă de gradul întâi. Astfel au fost apreciate lucrările tinerei pictoriţe din Şoldăneşti.

Maria pictează de la 6 ani, s-a lansat cu un desen în care erau Doina și Ion Aldea-Teodorovici.

Iar Olivia Furtună, elevă a Gimnaziului Băneşti şi a Şcolii Raionale de Arte Plastice Nicolae Moisei din Teleneşti este câștigătoarea Premiului I a concursului de pictură Vernisaj de primăvară, cu tema: Creaţia lui Leonardo da Vinci, organizat de Fundaţia Pacis sub patronajul Ambasadei Italiei în Republica Moldova. Lucrarea care i-a purtat succes se numeşte Primăvara lui Leonardo da Vinci.

Dna Svetlana Căprian, directoarea Şcolii Raionale de Arte Plastice Nicolae Moisei a menționat experiența  frumoasă, oameni minunaţi, un juriu specializat din care au făcut parte pictorii Ion Jabinschi și Igor Caprian, Maria Raileanu, reprezentanta Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, care au evaluat lucrările a celor 30 de elevi ai  școlilor de arte plastice din întreaga republică participanţi la competiţie.

Un concert de excepţie au prezentat studenţii Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

”Îmbrățișarea Ambasadoarei Italiei în Republica Moldova, excelența sa Valeria Biagiotti, care a participat la eveniment este o plauzibilă recunoaștere a talentului tinerei pictorițe din Bănești. Aduc felicitări ție, părinților, profesorilor Școlii de Arte Plastice din Telenești, directoarei Svetlana Caprian”, a relatat pentru ”C”  dna  Maria Vleju, șefă-adjunctă a Direcţiei Generale Educaţie Telenești.

Reporter “C”

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns