Renato Usatîi: “Pavel Filip și Igor Dodon sunt la ultima etapă de a formaliza coaliția dintre PSRM – PD”

Coaliția dintre PSRM – PD este aproape finalizată și rămâne doar de stabilit cele patru ministere care o să le revină democraților. Ultimii și-ar dori și un minister de forță, iar socialiștii ar fi dispuși să accepte această solicitare. Declarațiile au fost făcute de liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, pe Facebook.

„Pavel Filip și Igor Dodon sunt la ultima etapă de a formaliza coaliția dintre PSRM – PD. Ei practic s-au înțeles. Vor primi patru ministere. Socialiștii nu prea vor să dea și unele ministere de forță, dar ideea e că va fi anunțată coaliția între PSRM – PD. Astăzi Igor Dodon are nevoie de liniște, o coaliție pentru trei ani”, a precizat Usatîi.

Acesta a mai adăugat că Dodon, la un moment dat, o să-i tragă pe sfoară pe democrați și pe liderul lor, Pavel Filip. „După ce Dodon va pierde prezidențialele, el va scuipa în înțelegerea cu democrații. Dodon va dori alegeri parlamentare anticipate, pentru ca să devină cel puțin deputat. Este cert că Dodon acum nu poate să-i rupă pe toți, deoarece nu are stabilitatea necesară. Lui Dodon îi trebuie această coaliție cu PD”.

De asemenea, de această coaliție, în opinia lui Usatîi, are nevoie și Pavel Filip, care ar avea deschise pe numele său dosare penale.

„Vă amintiți când vă spuneam anterior că Pavel Filip insistă ca toți agenții economici să părăsească Casa Presei. El a cumpărat Casa Presei cu bani de nimic, e vorba de 1,5 milioane de euro. În curtea Casei Presei se mai construiește un centru comercial. Filip are nevoie acum de liniște pentru a termina construcția. Este dosar penal pentru Casa Presei, pentru nuci și alte lucruri. Astfel, Filip se roagă să fie această coaliție cu PSRM, pentru a se proteja de dosare și pentru a proteja businessul său. Noi nu trebuie să admitem oficializarea acestei căsătorii. Trebuie să furăm mireasa (PD). Dacă ieșim în Piața Marii Adunări Naționale și furăm și mirele, și mireasa, atunci eu să vă iubesc pentru totdeauna. Noi nu trebuie să admitem să se nască această coaliție”, a conchis Usatîi.

De menționat că Pavel Filip a declarat anterior că nu are nimic cu privatizarea Casei Presei și că nu știe că ar avea dosare penale. Acesta a precizat că nu ar fi șantajabil și că PD nu va devia de la parcursul european al R. Moldova.

Sursa: ZiarulNațional

Distribuie

Lasă un răspuns