Remediu eficient pentru o maladie care ucide milioane de oameni!

Un studiu recent al cercetatorilor de la Universitatea din Berlin a aratat ca oamenii care consuma zilnic timp de 3 săptămâni cel puţin 6 prune proaspete sau uscate au mai puţine probleme medicale cu oasele, cu nivelul de colesterol LDL şi cu posibilitatea de a avea cancer de colon.

Prunele au şi proprietăţi diuretice, de stimulare a sistemului nervos, decongestive, hepatice, dezintoxicante şi laxative. Aceste fructe ameliorează stările inflamatorii ale ficatului şi splinei. De asemenea, prunele şi sucul proaspăt pregătit din ele contribuie la scăderea acidităţii sucului gastric, ceea ce le face să fie un mijloc de tratament auxiliar în gastrite, ulcer stomacal şi duodenal. Prunele îmbunătăţesc semnificativ starea bolnavilor de ateroscleroză, colecist, hipertensiune şi rinichi.

Resveratrolul care se găseşte şi în compoziţia prunelor închise la culoare, între indigo şi negru şi vişiniul cel mai închis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum, de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic ca vitamina C.

Pruna este şi un fruct care are puternice calităţi energizante. Acest lucru se datorează zaharurilor pe care le conţine şi care potenţează capacitatea energetică a organismului, intervenind şi stimulând sistemul muscular şi nervos. Pentru cei care depun eforturi fizice mari, se recomandă mai ales folosirea fructelor uscate, deoarece au o valoare energetica de cinci ori mai mare decat cele proaspete, arata Bzi.

Ele contin apa; zaharuri, distribuite intre glucoza, fructoza si zaharoza; fibre alimentare (celuloza sipectine); acizi organici, care favorizeaza eliminarea acidului uric; saruri minerale, in special potasiu;vitamine (B1, B2, B3, B6, C, E si D); antociani (in coaja), substante antioxidante care confera fructului culoarea specifica; tanini si substante amare, in frunze si scoarta pomului. Prunele uscate au un continut caloric mai ridicat decat cele proaspete si o concentratie mai mare de vitamine si saruri minerale.

Distribuie

Lasă un răspuns