Regim de carantină şi ajutor financiar

Autoritățile raionului Orhei au anunțat măsuri speciale în legătură cu instituirea regimului de carantină în satul Pohorniceni după confirmarea unui caz de contaminare cu noul Covid–19. Măsura este aplicată pe o perioadă de 14 zile, începând cu 22 martie, ora 15:00, comunică serviciul relaţii cu publicul al administraţiei raionului.

Totodată se vor desfășura măsuri de identificare a locuitorilor din satul Pohorniceni posibili contactanți cu pacientul infectat de Covid–19.

În următoarele 14 zile, în localitate sunt restricționate deplasările din și în satul Pohorniceni. Toți locuitorii satului sunt obligați să respecte condițiile de autoizolare la domiciliu, iar angajații instituțiilor publice și private nu vor merge la serviciu pe durata regimului de carantină.

Lucrătorii medicali ai Spitalului raional Orhei vor acorda o atenție sporită pacienților din localitățile Pohorniceni, Piatra și Furceni. De asemenea în sat va fi organizat un punct mobil de informare sonoră pentru locuitori, privind instituirea regimului de carantină.

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a decis ca persoana infectată cu Covid–19 să fe ţinută sub contral dacă respectă regimul de autoizolare la domiciliu.

Fundația de caritate „Miron Șor” a anunțat despre decizia sa de a dona Consiliului Raional şi municipalităţii Orhei suma de un milion de lei, care urmează a fi utilizați pentru măsurile de prevenire şi combatere a virusului Covid-19.

Din aceste surse, potrivit partidulsor@gmail.com vor fi achiziționate echipamente de protecție a personalului medical, echipamente de tratare a Covid-19, vor fi susținute și alte măsuri în lupta și prevenirea răspândirii virusului.

Sursa menţionată mai concretizează că la Orhei au fost identificate posibilități de a le oferi lucrătorilor medicali adaosuri salariale în această perioadă.

Chiar dacă municipiul Orhei nu este în carantină, la intrarea în localitate, din 22 martie, funcţionează patru filtre rutiere şi covoare de dezinfecție.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns