Reformarea sistemului de pensionare, pe agenda de lucru a Guvernului Filip

Unul din angajamentele asumate de Guvernul Filip în Acordul semnat cu FMI  prevede reformarea sistemului de pensionare. Ministrul Finanțelor Octavian Armașu  a explicat într-o conferinţă de presă cum se va realiza această reformă.

Citat de www.agora.md ministrul a menţionat: „Majorarea vârstei de pensionare este o posibilitate pe care noi, Guvernul o considerăm posibilă și acceptabilă în viitor. În primul rând, ceea ce ține de mecanismele de calcul a pensiilor, a diferitor beneficii. Totodată și mecanismul de completare a veniturilor fondului de pensii prin lupta cu salariile în plic și altele”.

Referindu-se la schimbarea vârstei de pensionare ministrul a spus:” Trebuie să fiu onest cu dumneavoastră: da, probabil va trebui să ne gândim serios la acest element. Dacă vârsta de pensionare va fi modificată, acest lucru se va implementa gradual pentru a nu afecta foarte mult cetățenii”, a declarat ministrul, fără a indica un termen concret.

În acelaşi timp, după cum precizează sursa citată, autoritățile au anunțat că reformarea sistemului de pensii din Republica Moldova va începe din 2017, iar Acordul cu FMI a fost semnat pentru următorii trei ani.

Despre reformarea sistemului de pensii din R.Moldova se vorbeşte demult, dar nici o guvernare de până acum nu a încercat să realizeze această reformă pentru a evita nemulţumirea electoratului. 

Foto simbol infoMOLDOVA.net

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns