Reconstrucţia drumului Minceni-Lalova se apropie de sfârşit

Lucrările de reparație capitală a segmentului de drum care face legătura între satele Țâpova şi Lalova, raionul Rezina, din cadrul tronsonului L 165 ce uneşte traseul Orhei-Rezina cu s. Lalova sunt pe ultima sută de metri.

În imagine: Nemijlocit în satele Lalova şi Ţâpova proiectul mai prevede amenajarea trotuarelor, căilor de acces spre curţi, canale de scurgere a apelor pluviale. La rândul lor, locuitorii s-au încadrat activ în concursul “Asta mi-i baștina și mi-i străbună” anunţat de primărie și alte activităţi de salubrizare şi amenajare a satelor.

În total până acum, după cum a menţionat la un post de televiziune Vitalie Mrug, directorul întreprinderii “Genesis International”, antreprenorul acestui obiect, până acum, au fost reabilitați 21 de kilometri de șosea.

Sursa citată a mai concretizat că, după încheirea lucrărilor în localităţile nominalizate, constructorii urmează să mai aştearnă pe 18 km încă un strat de asfalt. Pentru finalizarea proiectului de reabilitare a drumului dat, reconstrucţia căruia a început acum câţiva ani, Guvernul a alocat 40 de milioane de lei, inclusiv 10 milioane din  Fondul pentru Dezvoltare Regională, iar 30 de milioane au fost repartizate din Fondul Rutier.

Reporter “C”

 

Distribuie

Lasă un răspuns