Reacţii, declaraţii…

Maia Sandu: „Alegerile nu au fost nici corecte, nici libere: adevăratul câştigător este Plahotniuc. Vom prezenta Curţii Constituţionale dovezile încălcărilor comise în procesul electoral. Cerem demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale şi a ministrului de Externe”.

Igor Dodon: „Noi șapte ani, partidele pro-stataliste, am așteptat această victorie. Dacă voi credeți că noi nu o vom apăra… Nu vă jucați cu focul. Eu am organizat 450 de proteste în ultimii patru ani… Nimeni nu iese la proteste până eu nu voi spune…”

Victor Chirilă, expert: „Bătălia abia începe; 700.000 de moldoveni au dat un mandat fără echivoc Maiei Sandu şi lui Andrei Năstase să continue până la capăt lupta cu sistemul corupt”.

Amnesty International Moldova: „Retorica otrăvitoare a lui Dodon nu trebuie să devină politică de stat; comentariile xenofobe şi alte discursuri de ură nu-şi au locul la cârma ţării”.

Kalman Mizsei, fostul reprezentant al UE la Chişinău: „Trebuie să vă spun că am fost impresionat să văd campania foarte onestă şi serioasă a Maiei Sandu, care ea însăşi exemplifică ideea de guvernare bună şi reprezintă valorile europene. Cu Maia Sandu şi Andrei Năstase a apărut o mişcare politică foarte puternică în Republica Moldova. Igor Dodon a fost susţinut cu vehemenţă de posturile controlate de Plahotniuc”.

Ileana Racheru, specialistă în spaţiul post-sovietic, pentru publicaţia Epoch Times: „Dodon va fi un preşedinte al stagnării, care va continua retorica geopolitică est-vest, dar care nu va implementa nimic în mod real”.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns