Reacția „Pro Moldova” după înlăturarea președintelui raionului Sîngerei: Urma să părăsească PDM

Deputatul Gheorghe Brașovschi, ales pe circumscripția uninominală nr. 12 – Sîngerei, vine cu un mesaj după ce astăzi, 6 martie, raionul Sîngerei a rămas fără conducere, în urma unei cereri de chemare în judecată depusă de consilierii raionali ai PSRM.

Deputatul condamnă „metodele folosite de alianța dintre PSRM și PDM de a face politică” și că toată echipa PDM Sângerei a înțeles că urmează să fie subordonată lui Dodon și a decis alăturarea la „Pro Moldova”.

„Când toată echipa PDM din Sângerei a înțeles că a fost trădată și urmează să fie subordonată președintelui Dodon, a hotărât să se alăture echipei PRO MOLDOVA pentru a continua să lucreze pentru oameni, iată că la Sângerei, unul din puținele raioane unde PSRM e în opoziție, se aplică astfel de metode de constrângere. Dar aceste lucruri doar îi vor mobiliza și mai mult pe oameni să lupte pentru Moldova alături de echipa PRO MOLDoVA”,scrie Brașovschi pe pagina sa de Facebook

În același timp, deputatul Sergiu Sârbu susține că, motivul deciziei „alianței Kozak2” de a schimba conducerea raionului Sângerei este anume alăturarea lui Brașovschi la grupul „Pro Moldova”. 

„După ce deputatul Gheorghe Brașovschi, care a câștigat mandatul de deputat pe circumscripția Sângerei, s-a alăturat grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Alianța KOZAK2 a decis că trebuie schimbată conducerea acestui raion”, scrie Sârbu pe pagina sa de Facebook

Deputatul grupui „Pro Moldova” mai adaugă că „Dodon nu poate admite că în acest an electoral să existe raioane în care PSRM se află în opoziție”.

„Dodon este conștient că șansele sale de a ajunge din nou șef de stat s-au diminuat considerabil după formarea grupului parlamentar PRO MOLDOVA și se vor diminua și mai mult când vom forma și partidul propriu zis. În condițiile în care tot mai mulți membri ai PDM din raioanele țării se alătură echipei PRO MOLDOVA, se pregătesc așa surprize”, susține Sârbu.

Menționăm că, Gheorghe Brașovschi a candidat pe circumscripția uninominală nr. 12 – Sîngerei din partea Partidului Democrat. Pe 28 februarie curent, acesta a părăsit fracțiunea și s-a alăturat grupului parlamentar „Pro Moldova”.

Amintim că, astăzi Judecătoria Bălți a emis o hotărâre, în baza unei cereri a consilierilor socialiști, privind anularea unui proces-verbal al ședinței din 27 noiembrie 2019, dar și mai multe decizii ale Consiliului raional Sîngerei, printre care Decizia cu privire la alegerea Președintelui și vicepreședinților raionului. Astfel, judecătorii au decis că democratul Grigore Corcodel nu-și va mai deține funcția de președinte al raionului. La fel și vicepreședinții Ion Bârsanu, Tudor Tutunaru si Iulian Eremei.

Sursa: deschide.md

Distribuie

Lasă un răspuns