Raionul Şoldăneşti şi-a desemnat laureaţii anului 2018 în domeniile cultură, sport şi tineret

În ajunul sărbătorilor de iarnă, la Şoldăneşti au fost omagiate instituţiile şi activiştii care s-au evidenţiat în mod deosebit în anul 2018 în domeniile cultură, sport şi tineret.

 

Cu premii şi diplome ale Consiliului Raional au fost distinse drept cele mai reprezentative: Şcoala de Muzică pentru copii Şoldăneşti, directoare Sorina Cebanu; Casa de cultură din s. Olișcani, director Andrei Ciolpan; Centrul de formare de pe lângă Biblioteca Publică Orășenească Șoldănești; ansamblul folcloric Bondița din s. Șestaci, conducătoare Ludmila Oprea-Macovei; fanfara Dumbrava a Consiliului Raional Şoldăneşti, conducător Aurel Julavschi.

Laureaţi  ai premiului „Omul anului 2018” în domeniile lor de activitate au devenit: Angela Lopaci, bibliotecară în s. Parcani, Ecaterina Bivol, profesoară la Şcoala de Muzică Şoldăneşti, Lilia Roşca, profesoară la Şcoala de Arte Plastice Şoldăneşti, Antonela Iaţco, elevă la Şcoala de Arte Plastice Şoldăneşti, Mihaela Grecu, elevă la Şcoala de Muzică Gheorghe Urschi din s. Cotiujenii Mari, Aurel Julavschi, conducător artistic al fanfarei Dumbrava, Tatiana Vrăjitoru, regizoarea Teatrului pentru tineret TineArt de la Centrul de Creație a Copiilor din or. Șoldănești, Iurie Durnea, directorul Școlii de Arte Plastice Șoldănești, Silvia Popuşoi, șefa bibliotecii publice din s. Climăuții de Jos.

De premiul ”Cel mai activ susţinător al culturii și sportului” s-au învrednicit arhimandritul Mihai Făgurel, parohul bisericii Nașterea Maicii Domnului din s. Sămășcani, Primăria Cobâlea, primară Angela Ababei şi Primăria Olișcani, primar Andrian Sfeclă.

Artiştii amatori din raion au dedicat omagiaţilor un program de melodii şi dansuri.

În imagine: Tatiana Vrăjitoru.

Tudor Codreanu

Distribuie

Lasă un răspuns