Raionul Rezina a dat în Bugetul Asigurărilor Sociale 62 mln lei, dar a primit 164 mln lei

Peste 1 mln 400 mii de lei au fost achitaţi locuitorilor raionului Rezina în opt luni ale anului curent ca indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă, o sumă mult mai mare comparativ cu perioadele respective ale anilor trecuţi. Informaţia a fost făcută de Tatiana Batistî, şefa Direcţiei Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Rezina, în cadrul recentei şedinţe operative cu reprezentanţii instituţiilor publice la preşedinta raionului Rezina, Eleonora Graur.

Sursa citată a mai concretizat că, în perioada de referinţă, cei 11 mii de pensionari din raion au primit pensii în mărime totală de 128 de milioane de lei. Alţi circa 3 mln 300 de mii de lei au fost plătiţi sub formă de indemnizații pentru copii și peste 3 mln de lei – în calitate de alte tipuri de alocații.

În total cheltuielile pe acest domeniu în perioada ianuarie-august 2018 în raionul Rezina s-au cifrat la peste 134 de milioane de lei. În acelaşi timp, în perioada de referinţă raionul Rezina a contribuit la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat doar cu 62 de milioane de lei, relatează consiliu.rezina.md.

Reporter “C”

Distribuie

Lasă un răspuns