Raionul Orhei are președinte nou

Consiliul raional Orhei, în şedinţa extraordinară din 23 aprilie, a acceptat demisia preşedintelui Tudor Golub. În aceeaşi şedinţă consiliul l-a ales în funţia de preşedinte pe Ion Frunză, consilier raional din partea PDM.

Conform indicaţiei cartierului general al PDM de la Chişinău, la această funcţie urma să fie propus un oarecare Igor Rusu. Dar consilierii l-au propus pe Ion Frunză, care la moment deţine funcţia de şef al Direcției Generale Administrare Fiscală Centru, susţinut cu 23 de voturi. Consilierii PL nu au fost prezenţi la şedinţă, cu excepţia lui Vasile Roman, care s-a declarat drept persoană particulară.

Valeriu Covaş, consilier PPEM, i-a mulţumit lui Tudor Golub pentru munca depusă pe parcursul celor aproape 4 ani şi a accentuat că de acum înainte oricare formaţiune politică ar fi bucuroasă să-l ia în calitate de lider. Aluzia consilierului a fost adresată mai mult reprezetantului PD venit de la Chișinău să supravegheze mersul şedinţei or, toţi înţelegeau că T. Golub pur și simplu a fost sacrificat de formaţiunea pe care a slujit-o. Tudor Golub, la rândul său, a declarat că rămâne în rândurile PDM, fiind susținut de consilierul Andrei Atamanenco, acesta remarcând că PDm își va susține în continuare membrii de valoare.

Ion Frunză s-a născut la 26 aprilie 1978 la Mitoc, este jurist de profesie și mai mulți ani a activat în cadrul Serviciului fiscal din Orhei, Chișinău și Telenești. Mandatul său în cadrul CR Orhei l-a început fiind pe listele PLDM, ulterior, alături de alți 9 consilieri PLDM, a aderat la fracțiunea PDM. Dl Frunză urmează să-și exercite funcția de președinte de raion până la expirarea mandatului actualului Consiliu raional.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns