Radio Orhei a obţinut câştig de cauză în toate instanţele

Zilele trecute, Judecătoria Orhei, sediul central, a expediat ÎM “Hotelul Codru” copia hotărârii pe care a emis-o în luna februarie curent, când a obligat hotelul să furnizeze informaţia de interes public solicitată de Radio Orhei/ “Media Sfera” SRL/. În afară de copia propriei hotărâri, Judecătoria Orhei a expediat şi copii ale deciziilor Curţii de Apel din luna mai, şi Curţii Supreme de Justiţie din luna septembrie, prin care a fost menţinută hotărârea primei instanţe.

În scrisoarea de însoţire, Judecătoria Orhei menţionează că expediază copiile hotărârii şi deciziilor judecătoreşti, pentru executare. Altfel spus, ÎM “Hotelul Codru” ar urma să furnizeze Radio Orhei informaţia solicitată, iar despre rezultatul executării să informeze instanţa.

Cu un an în urmă, în septembrie 2017, Radio Orhei a solicitat de la ÎM “Hotelul Codru” copii ale rapoartelor de activitate pentru anii 2014, 2015 și 2016 şi informaţii referitoare la spaţiile pe care întreprinderea le oferă în locaţiune. ÎM “Hotelul Codru” a refuzat să furnizeze informaţiile şi a fost acţionată în judecată. Atât instanţa de fond, cât şi instanţele judecătoreşti superioare au obligat “Hotelul Codru” să ofere acces la informaţiile de interes public solicitate.

Menţionăm că, pentru refuzul de a oferi informaţii de interes public, Radio Orhei/”Media Sfera” SRL/ a acţionat de două ori în judecată şi Primăria Orhei. După ce instanța de fond a obligat Primăria să furnizeze informaţiile solicitate, cele două cauze au ajuns spre examinare în instanţele judecătoreşti superioare (vezi şi: Radio Orhei obţine din nou câștig de cauză contra Primăriei Orhei privind accesul la informaţie).

În toate acţiunile privind accesul la înformaţie, reprezentant al Radio Orhei/”Media Sfera” SRL/ în instanță este avocatul Vitalie Zamă, membru al Asociației “Juriștii pentru Drepturile Omului”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns