Proiectul de salubrizare din Telenești acceptat la prima etapă

Sursa imagine: IPN.md

Proiectul Salubrizarea şi prelucrarea deșeurilor menajere, care a fost inițiat de autorităţile a cinci localități – Telenești, Verejeni, Bănești, Ratuș și Chițcanii Vechi împreună cu Ambasada Franceză în Republica Moldova, a fost acceptat la prima etapă de către Agenția Franceză de Dezvoltare, au relatat pentru ”C” factori de decizie de la Primăria Telenești.

Sursele au menţionat că proiectul în cauză costă 2 milioane de euro și a demarat în anul trecut. Acesta presupune construcția în localitățile respective a unor platforme pentru tomberoane, gunoiul urmează să fie transportat la o stație de tratare a deșeurilor la Telenești, unde vor fi selectate hârtia, plasticul, metalul etc. care pot fi refolosite în industrie.

Factori de decizie de la primăria Ratuș au concretizat că în cadrul primei etape partea franceză va aloca 600 000 de euro pentru construcția stației de tratare a deșeurilor din orașul Telenești, care se va afla pe teritoriul poligonului de depozitare.

”În luna decembrie curent este preconizată o vizită în teritoriu a reprezentanților companiei Savois Dechets, finanțatoarea proiectului, pentru a pune la punct toate detaliile ce țin de crearea intercomunalității și serviciului de colectare a deșeurilor menajere  nemijlocit în orașul Teleneşti, dar și în localitățile noastre. Totodată, primarii localităților implicate în proiect vor merge în vizită în Franța. Organizaţia finanțatoare a prezentat deja proiectul staţiei respective”, ne-au spus la primăria Ratuş.

Reporter

Distribuie

Lasă un răspuns