Programe individualizate de muncă pentru funcţionari

Conducătorii instituţiilor publice vor putea stabili, cu acordul scris al funcţionarului public, programe individualizate de muncă, cu regim flexibil. Programele vor trebui să respecte durata săptămânii de muncă de 40 de ore. Modificări în acest sens la Legea privind statutul funcţionarului public au fost avizate de către Comisia parlamentară administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice, transmite IPN.

În cazul lichidării autorităţii sau a funcţiei publice, precum şi la reducerea efectivului de personal, funcţionarii publici care nu pot fi transferaţi în alte funcţii vor fi eliberaţi. Funcţionarii cu o vechime de la doi la şapte ani vor primi o indemnizaţie unică în mărime de două salarii medii lunare. Cei care au de la şapte la 15 ani vor primi o indemnizaţie în mărime de patru salarii medii lunare şi cei cu 15 ani şi mai mult – în mărime de şase salarii medii lunare. Indemnizaţii unice nu se vor acorda funcţionarilor publici care au o vechime mai mică de doi ani sau beneficiază de pensie pentru vechime în muncă.

Acelaşi proiect instituie o perioadă de probă de şase luni pentru funcţionarul public debutant, comparativ cu trei luni în prezent.

De asemenea, Comisia a avizat modificări la angajarea funcţionarului public care a atins vârsta de pensionare. Acesta va putea activa pe o perioadă determinată, care nu va depăşi cinci ani.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns