Profesor din Telenești, condamnat pentru tortură şi rele tratamente

Un profesor din raionul Teleneşti a fost condamnat, prin decizia Curţii de Apel Bălţi, pentru tratament inuman aplicat în repetate rânduri asupra unui elev în timpul lecţiei de educaţie fizică. Ca rezultat elevul a suferit o comoţie cerebrală, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit Procuraturii din Teleneşti, în luna mai 2016, profesorul de educaţie fizică i-a solicitat unui elev din clasa a V-a să-i aducă mingea. La refuzul băiatului, profesorul l-a lovit cu un baston din plastic, iar peste o săptămâna, în circumstanţe similare, profesorul a izbit elevul de un scaun, în consecinţă acesta lovindu-şi capul de calorifer.

În noiembrie 2016, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Teleneşti, însă procurorii au atacat sentinţa în partea ce ţine de pedeapsa complimentară. Astfel, Curtea de Apel Bălţi a stabilit inculpatului o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de doi ani, privarea de dreptul de a exercita activităţi didactice timp de doi ani şi încasarea în beneficiul părţii vătămate a sumei de 15 mii de lei.

Decizia poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns