Producătorii agricoli pot depune cereri de subvenționare

Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a început recepționarea cererilor pentru eliberarea subvențiilor pentru anul 2019 din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. Începând cu ziua de 4 februarie pot fi depuse și cereri pentru subvențiile în avans, de care pot beneficia întreprinderile începătoare, transmite IPN.

Iurie Ușurelu, secretar general de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a anunțat într-o conferință de presă că pentru 2019 în Fondul Național pentru Dezvoltarea Agriculturi și Mediului Rural este prevăzută suma de 900 mln lei. 390 mln lei vor fi direcționați pentru subvenții producătorilor ale căror cereri de subvenționare nu au fost acoperite în 2018.

Vadim Curmei, director adjunct AIPA, s-a referit la rezultatele subvenționării producătorilor agricoli în 2018. Anul trecut au fost recepționate peste șapte mii de cereri, cu 27% mai multe decât în 2017. Iar suma solicitată a depășit un miliard de lei. Cei mai mulți solicitanți de subvenții (65%) au fost producători mici, a menţionat vicedirectorul AIPA.

„Gospodăriile și întreprinderile subvenționate au atras în producție investiții de peste 6 mlrd de lei. Au fost procurate unități de tehnică agricolă performată, frigidere și alte bunuri. Totodată, au creat 4635 de locuri de muncă”, a adăugat Iurie Ușurelu.

Campania de depunere a cererilor pentru subvenționare pe anul 2019 se va încheia la finele lunii octombrie.

 

Distribuie

Lasă un răspuns