Producători din Moldova îşi expun produsele la Berlin

Foto simbol tvr Moldova

Mai mulți producători de fructe și struguri, întreprinderi de prelucrare din Moldova,  membri ai Asociației Moldova Fruct, își vor expune produsele în cadrul celei mai importante Expoziții Internaționale specializate din Europa – Fruit Logistica 2019, care se desfășoară în perioada 6-8 februarie în orașul Berlin, Germania.  

Fruit Logistica este un eveniment de anvergură, cea mai mare expoziție specializată din Europa la care participă mai mult de 3 mii de expozanți și 75 de mii de vizitatori. Participarea Asociației Moldova Fruct la eveniment este posibilă grație proiectului USAID, Agricultura Performantă în Moldova.

Pe parcursul evenimentului, la standul „Moldova, un gust deosebit” sunt organizate întâlniri și negocieri cu importatori, distribuitori și comercianți de fructe și legume proaspete din Uniunea Europeană, Orientul Mijlociu și Federația Rusă. Totodată, producătorii moldoveni vor avea o serie de întâlniri importante cu furnizori de echipamente și tehnologii pentru etapa de post-recoltare a fructelor. În ultima zi a expoziției cei 10 participanți vor vizita un centru modern de distribuție care livrează zilnic fructe și legume proaspete în rețelele de magazine din orașul Berlin.

Potrivit lui Adrian Cojocaru, specialist în marketing al Asociației Moldova Fruct, în ultimii ani membrii organizației au investit în modernizarea tehnologiilor de producere și post-recoltare și sunt pregătiți să ofere fructe de cea mai înaltă calitate, care să satisfacă cerințele exigente ale consumatorului din UE, Orientul Mijlociu, precum și celor din piețele CSI. Participanții din Moldova la expoziție dispun de certificate GlobalG.A.P., ceea ce a facilitat exporturi de struguri, prune și mere în Germania, Austria și alte țări din UE.

Fruit Logistica este o platformă profesională care facilitează stabilirea relațiilor cu potențiali parteneri, studierea preferințelor consumatorului și obținerea experienței de promovare și prezentare a fructelor, a conchis Iurie Fală, Director Executiv. Asociația Moldova Fruct și membrii săi își propun să promoveze în cadrul expoziției Fruit Logistica gustul deosebit al fructelor moldovenești la nivel european și mondial, dar și să prezinte producătorii și exportatorii din Republica Moldova drept  furnizori de încredere.

Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct din Republica Moldova este o organizaţie necomercială, nonguvernamentală şi apolitică, membrii căreia sunt mai mult de 170 producători de fructe de pe întreg teritoriul ţării.

Pentru detalii:

Iurie Fală

Email: ifala@moldovafruct.md

GSM: 069366424

Distribuie

Lasă un răspuns