Procurorul a cerut pentru Ilan Șor 19 ani de închisoare. Judecata i-a dat 7,6 ani și l-a eliberat din arest

Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, a fost condamnat la 7,6 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de “Banca de Economii”. Totodată Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani l-a eliberat pe businessman până la examinarea recursului de către Cirtea de Apel, sub control judiciar, cu interdicția să nu părăsească țara.             

Procurorul Andrei Baeșu, care cu o zi înainte a cerut pentru primarul de Orhei o pedeapsă de 19 ani de închisoare, a declarat că va contesta decizia instanţei: „Este o decizie neîntemeiată, dat fiind faptul că pe parcursul urmăririi penale au fost acumulate suficiente probe care atestă vinovăția lui”, a spus procurorul.

Pe de altă parte, avocații lui Șor au declarat că acuzațiile aduse de procuror sunt nejustificate și vor contesta decizia la Curtea de Apel.

Ilan Șor le-a declarat jurnaliștilor că cerințele procurorilor sunt abuzive, după ce, datorită lui, au fost deschise dosare penale lui Filat și Platon.

Amintim că lui Ilan Şor i se incriminează că a prejudiciat statul cu 5 miliarde 200 mii de lei. El a fost reținut la 22 iunie 2016 într-un dosar legat de delapidările de la “Banca de Economii a Moldovei”. Ilan Şor mai este cercetat penal pentru spălare de bani și delapidări în proporții deosebit de mari.

Sursa foto: Jurnal.md

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns