Procuratura consider prea blândă pedeapsa aplicată bărbatului din Verejeni

Judecătoria Orhei sediul Telenești l-a condamnat la un an de închisoare pe Vasile Cazacu din Verejeni pentru neglijență în păstrarea armei de vânătoare și a munițiilor, în urma cărui fapt fiul său a împuşcat un băiat de șapte ani. 

După cum a declarat Vasile Cibotaru, procurorul raionului Telenești, decizia instanței va fi atacată la Curtea de Apel pentru că, în opinia acuzării, pedeapsa ar fi prea blândă:

”Noi solicităm doi ani privațiune de libertate pentru inculpat reieșind din gravitatea faptei. În ce privește fiul de 14 ani al inculpatului, care din această armă a împuşcat un băiat de 7 ani, au fost efectuate mai multe expertize: psihiatrice, psihologice, etc. Urmează să se afle ce s-a făcut cu hainele victimei, tubul cartușului, să aibă loc mai multe investigații pentru a elucida toate circumstanțele tragediei”, a menționat procurorul de Telenești. 

Amintim că tragedia s-a întâmplat acum două luni, când un adolescent de 14 ani a tras cu arma în vecinul său de 7 ani, venit la ei în casă. A doua zi corpul neînsuflețit al băiatului a fost depistat în fântâna din apropierea casei. Versiunea că băiatul stăpânului l-ar fi dus la fântână să-l spele de sânge și l-ar fi scăpat accidental în fântână li s-a părut neverosimilă oamenilor legii, care au obținut prin decizia Curții de Apel ca stăpânul casei, posesor de armă, să fie ținut în arest pe durata anchetei, dar și să fie efectuate mai multe expertize.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns