Printre consilierii orheieni nu a mai rămas niciun liberal-democrat

Încă un consilier a renunțat la partidul pe listele căruia a ajuns în Consiliul municipal Orhei. Potrivit www.radioorhei.info, declaraţia a venit din partea proaspătului consilier municipal Simion Mudrea, dar a fost citită de către secretara Consiliului, Ala Buracovschi, în ședința extraordinară din 20 aprilie.

Potrivit acesteia, Mudrea a renunţat la calitatea de membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova şi în continuare va fi consilier municipal neafiliat vreunui partid politic.

Simion Mudrea este director executiv al „Orhei-Vit” SA şi a ajuns în Consiliul Municipal la începutul anului curent. El a ocupat locul devenit vacant după ce un alt fost liberal-democrat, Vitalie Colun, şi-a depus mandatul de consilier municipal. Gestul lui Mudrea face parte din seria declaraţiilor identice care au urmat după alegerile locale din vara anului 2015 şi arestul liderului Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat. Pe această cale, în Consiliul Municipal Orhei nu a mai rămas niciun liberal-democrat.

Un alt element de reconfigurare politică a forului celor care conduc municipiul Orhei a fost creat de retragerea  consilierului Oleg Matei din fruntea fracţiunii liberale. Prin aceasta, a fost destrămată fracţiunea care era constituită din doar 3 reprezentanţi ai Partidului Liberal.

Distribuie

Lasă un răspuns