Principalele venituri ale raionului Şoldăneşti sunt transferurile din bugetul de stat

În şedinţa ordinară din 06 decembrie c. Consiliul Raional Şoldăneşti a examinat 18 chestiuni, inclusiv 3 cu caracter financiar. După examinarea proiectului bugetului raional pentru a. 2019, Consiliul a adoptat decizia respectivă prin care a fost stabilit bugetul raional pe anul 2019 la venituri în sumă de 100699,3 mii lei, inclusiv 96761,2 mii lei transferuri din bugetul de stat, iar la cheltuieli – în sumă de 99109,5 mii lei.

 

1,39 mln lei alocaţi anul acesta pentru construcţia gazoductului de presiune înaltă Salcia – Climăuţii de Jos – Vadul-Raşcov şi 90 de mii preconzate pentru organizarea activităţilor sportive, care nu au fost utilizaţi, Consiliul i-a trecut înapoi la contul său. Totodată au fost alocaţi 993,7 mii lei pentru diverse cheltuieli.

Cele mai mari sume urmează să ajungă la o parte din instituţiile de învăţământ din teritoriu, fiiind destinate pentru remunerarea muncii pedagogilor şi lucrătorilor tehnici. Astfel Gimnaziul Sămăşcani va beneficia de aproape 210 mii lei, Gimnaziul Pohoarna – de 87 mii,  Gimnaziul Poiana – de 58 mii lei etc.

Câteva sute de mii de lei au fost alocaţi în calitate de contribuţii pentru mai multe proiecte de construcţie şi reparaţie a obiectivelor de menire socială din satele raionului, dar şi pentru ajutoare materiale veteranilor, poliţiştilor, pentru tratamentul medical al unor cetăţeni.

Consiliul l-a reconfirmat pe Veaceslav Palii în funcţia de director al Spitalului raional Şoldăneşti, printr-o decizie a transferat 25 de tablete şi 25 de huse pentru acestea instituţiilor de învăţământ din raion pentru implementarea eficientă a modulului „Educaţie digitală” şi a aprobat condiţiile de desfăşurare a Concursurilor raionale “Pedagogul anului” şi „Cei mai dotaţi elevi din instituţiile de învăţământ preuniversitar din raionul Şoldăneşti în anul de studii 2018-2019”.

 Reporter „C”

 

Distribuie

Lasă un răspuns