Primii 5 Cetățeni de Onoare ai raionului Rezina

Întruniți în ședință extraordinară, vinerea trecută, consilierii raionali de Rezina au examinat 5 proiecte de decizie privitor la conferirea unor personalități titlul „Cetățean de Onoare al raionului Rezina”.

Proiectele de decizie au fost prezentate de către președinta raionului Rezina, Eleonora Graur, care, bazându-se pe prevederile „Regulamentului de conferire a titlului de Cetățean de Onoare al raionului Rezina” aprobat prin Decizia nr. 9/5 din 15.12.2015, dar „și pentru activitatea ce a avut o contribuție importantă la dezvoltarea și creșterea prestigiului raionului Rezina la nivel național”, a propus de a conferi onorificul titlu domnilor: Lavrentii Cuşnir, fost prim secretar al CR Rezina  al Partidului Comunist din Moldova între anii 1972 – 1978; Vasile Botnari, fost ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în perioada mai 2013-iulie 2015; Anatolie Ghilaş, din anul 2011 director general al Agenției Relații Funciare și Cadastru; Piotr Cojuhari, fost prim secretar al CR Rezina al Partidului Comunist din Moldova între anii 1978 – 1986; Pantelemon Gavriliţă, fost președinte al Comitetului Executiv Rezina în perioada 1977 – 1990. 

 Cu majoritatea voturilor consilierilor prezenți în ședință proiectele de decizie propuse au fost aprobate. Deciziile adoptate mai prevăd că distincților cetățeni li se vor înmâna Insigne și Diplome de Cetățean de Onoare al raionului Rezina, fiind trecuți în Registrul de evidență a Cetățenilor de Onoare ai raionului Rezina.

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns