Primarului de Crăsnășeni i-au tăiat nucarii

Primarul de Crăsnășeni, Vasile Mărăndici,  care are în posesie o plantație de  nucari cu suprafață de 1.20 ha, a constatat acum câteva zile că toți pomii au fost tăiați cu beschia din două părți, așa că aceștea abea se țineau pe tulpină. Prin urmare, cazul a fost observat mai târziu, când vântul a frânt câţiva pomi.

Poliția a intentat o cauză penală, iar primarul crede că faptul distrugerii livezii este legat de activitatea sa profesională. Dânsul ne-a spus că mai înainte a primit avertismente că cel mai bine ar fi să-și dea demisia:

”Nu am nimic cu satul. Nemulțumirea vine din partea unor consilieri locali, dar și persoane care au pierdut alegerile. Sunt învinuit că merg contra comunității, ceea ce nu este adevărat. Vreau consilierii locali, odată aleși de către săteni, să-și facă datoria, să dea dovadă de activism, nu să se implice în scandaluri, chestiuni care țin  de  interesele de grup. Am intuit că mi se poate  întâmpla și așa ceva, dar poate și mai rău”, a menționat primarul de Crăsnășeni. 

Ion Tulbure, președintele Asociației Primarilor din raionul Telenești  a clarificat cazul drept vandalism:

”Este o faptă condamnabilă și o dovadă că  starea  de lucruri în primăria dată este cu totul deplasată. Mai sunt în comunitățile noastre persoane pe care le-ar aranja haosul și dezordinea, nu bunăstarea, nu vor să înțeleagă că, vandalizând, nu creează ceva mai bun”, a punctat Ion Tulbure.

La Poliția Telenești ne-au promis că asupra mersului anchetei vom fi informați mai târziu.

După cum a precizat dl  Mărăndici, suma prejudiciului constituie peste 200 000 de lei.

Mandatul primarului de Crăsnășeni este unul deloc simplu or, Consiliul Local, inclusiv consilierii PDM, pe lista căruia a venit în primărie dl Mărăndici, au adoptat o decizie, solicitând să fie desfăşurat un referendum pentru demiterea primarului, decizie anulată de către Oficiul teritorial Orhei al Cancelariei de Stat. Tot consilierii au solicitat revizii și controale ale activității financiare a primăriei, dar acestea nu s-au soldat cu nici un rezultat.

Ion Cernei            

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns