Primarul de Rezina este filat şi discreditat?

Potrivit unor informaţii parvenite la redacţie, în ultimul timp organele de forţă ar manifesta un interes deosebit faţă de persoana primarului de Rezina, Simion Tatarov. În legătură cu aceasta, l-am solicitat pe dl Tatarov să confirme ori să infirme aceste informaţii.

 

Dl Tatarov ne-a relatat următoarele:

– Într-o seară, întorcându-mă de la Chişinău, am intrat să-mi iau rămas bun de la fostul şofer al primăriei, care decedase. Dar abea ajuns în faţa blocului respectiv, nu am reuşit să scot coroana funerară din maşină, că alături a stopat un automobil al poliţiei de patrulare şi poliţiştii mi-au cerut să dau probă la alcotest. Am îndeplinit cerinţa şi poliţiştii s-au convins că nu aveam nici urmă de alcool. Operaţiunea s-a desfăşurat nu undeva pe drum, la un post de control, dar într-un loc ales special, în faţa lumii care venise la casa răposatului. Aceasta, dar şi alte acţiuni ale organelor de forţă m-au pus pe gânduri. Am înţeles că sunt urmărit. Iar peste puţin timp am depistat pe fundul automobilului un dispozitiv de urmărire şi filare. Cine şi cu ce scop l-a instalat deocamdată putem numai să bănuim. Pe acest caz am sesizat Procuratura şi sper că voi fi informat cine anume şi cu ce scop a desfăşurat această operaţiune de intimidare şi discreditare or, locul pentru controlul la alcool a fost ales să fie cu public.

După asta a avut loc alt caz. Într-o zi o colaboratoare a IP Rezina, motivând că verifică un contract de reparaţie a unor drumuri regionale din raion de câtre un agent economic, ne-a cerut printr-o ordonanţă ridicarea contractelor încheiate cu acelaş agent economic de către administraţia oraşului. Când am încercat să aflăm ce legătură au reparaţiile pe drumurile regionale cu cele din teritoriul Primăriei, dumneaei n-a găsit ce să răspundă şi a refuzat să ne permită să facem o copie a ordonanţei.

Iar seara, după ora 18, când în Primărie nu mai era nimeni, o persoană a încercat să forţeze uşa la cabinetul unde se păstrează contractele Primăriei cu agenţii economici, dar nu a reuşit s-o deschidă. Am depistat acest lucru a doua zi, pentru că lacătul era parţial deteriorat. Paznicul ne-a spus cine a fost seara la Primărie. Şi despre această întâmplare am informat Procuratura. Noi bănuim de unde cresc picioarele acestor acţiuni, dar până nu vom avea raspuns de la Procuratură preferăm să nu dăm nume”, ne-a declarat primarul de Rezina Simion Tatarov.

De mai mult timp Poliţia din Rezina nu răspunde nici la o solicitare de informaţii din partea săptămânalului CUVÂNTUL. În cazul vizat mai sus ziarul este gata oricând să ofere IP Rezina spaţiu pentru o replică la temă.

Pentru conformitate, Tudor Iaşcenco

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns