Primarul a adunat satul să-şi dea darea de seamă

După un an de activitate, primarul comunei Rogojeni, raionul Şoldăneşti, Alexei Burlacu, şi-a dat darea de seamă în faţa locuitorilor.

A fost aleasă ziua de Bunavestire, când sătenii îşi pot permite să stea şi la o adunare. Dumnealui ne-a vorbit cum se desfăşoară lucrul la construcţia bisericii, despre faptul că a fost câştigat un proiect pentru iluminarea stradală, despre alocarea a 82 de mii de lei pentru reparaţia tuturor drumurilor. La fel, a înştiinţat locuitorii că a fost dat un teren în arendă unei firme care se ocupă de producerea asfaltului. La rândul ei, această firmă va deschide locuri de muncă pentru săteni şi va aduce beneficii în bugetul primăriei.

Dl primar a atras atenţia locuitorilor în mod deosebit să nu accepte salariu în plic de la nici un agent economic unde vor munci.

La această adunare au fost invitaţi specialiştii principali din raion. A venit şi dna Svetlana Rotundu, preşedinta raionului. Dl Bivol, specialist-veterinar, ne-a vorbit despre profilaxia bolilor la animalele domestice, în deosebi la porcine. Dl Paierele de la Inspecţia Ecologică a atras atenţia la poluarea mediului. Cu cea mai mare atenţie a fost ascultată dna Erhan, specialistă principală la Casa Teritorială de Asigurări Sociale, care a răspuns la întrebările sătenilor vizavi de indexarea pensiilor. Specialista de la Direcţia Asistenţă  Socială şi Protecţia Familiei a adus la cunoştinţa locuitorilor modalitatea de obţinere a ajutorului social. Au vorbit, de asemenea, dl Sorocean, poliţistul de sector şi părintele Spiridon, parohul satului.

Activitatea primarului Alexei Burlacu a fost apreciată unanim de către sătenii prezenţi la adunare cu “foarte bine”, iar de către preşedinta raionului – cu “excelent”.

În imagine: Primarul Alexei Burlacu este un bun gospodar, activ, susţine şi promovează tradiţiile şi obiceiurile, ştie să muncească şi să se odihnească împreună cu locuitorii.

 

Vera Prodan, bibliotecară, s. Rogojeni

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns