Primăria va susține decizia aprobată ieri, care restricționează accesul persoanelor în locuri publice, a anunțat primarul orașului Ion Ceban

Primăria va susține decizia aprobată ieri, care restricționează accesul persoanelor în locuri publice, a anunțat primarul orașului Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

„În legătură cu noile măsuri anunțate după ședința Comisiei Situații Excepțional, precum că din 25 martie va fi limitat accesul în unele spații publice, cum ar fi parcurile sau locurile de joacă pentru copii, primăria municipiului Chișinău va conlucra în totalitate și va veni cu acțiunile necesare”, a scris primarul.

Totodată, a menționat și despre terenurile de joacă care sunt zilnic dezinfectate, deși accesul copiilor este interzis.

În legătură cu decizia de a nu permite persoanelor în etate să părăsească domiciliul, doar în caz de strictă necesitate, municipiul Chișinău va veni în ajutor prin intermediul lucrătorilor sociali și asistenților sociali. De menționat că sunt și aproape 300 de voluntari implicați, care au acceptat să fie de ajutor în această situație de criză.

Primarul a mai menționat că, astăzi, va avea o ședință toți pretorii și șefii de direcții, dar și primarii din suburbii pentru a discuta despre acțiunile care vor fi implementate începând cu ziua de mâine.

Premierul Ion Chicu, a anunțat aseară, după ședința Comisiei pentru Situații de Urgență, că accesul în locurile publice va fi interzis. Totodată, persoanele în etate nu vor putea ieși, nejustificat, din casă.

Ieri au fost confirmate 15 cazuri. Bilanțul a ajuns la 109.

parc / Sursa:facebook.com/ionceban
parc / Sursa:facebook.com/ionceban
parc / Sursa:facebook.com/ionceban
parc / Sursa:facebook.com/ionceban
Sursa: unimedia.info
Distribuie

Lasă un răspuns